Kaart van België

België is een land gelegen in het westen van Europa. Het ligt aan de Noordzee en grenst aan Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Het heeft een oppervlakte van 30.689 km2 en telt ongeveer 11,5 miljoen inwoners. Het is daarmee het 6e meest dichtbevolkte land van Europa. De hoofdstad, eveneens de grootste metropool van het land, is Brussel.

Het land wordt onderverdeeld in drie gewesten: het Vlaams Gewest, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het land heeft twee grote taalgemeenschappen, namelijk het Nederlands en het Frans. Ook is er het Duits, dat door 1% van de bevolking wordt gesproken.

België maakt historisch gezien deel uit van de Lage Landen, een gebied iets groter dan de huidige Benelux. In 1815 maakte het nog deel uit van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, maar in 1830 scheidde het zich af tijdens de Belgische Revolutie.

België is een van de zes oprichters van de Europese unie. In haar hoofdstad huisvest het Europees Parlement en de Europese Commissie. Het is een ontwikkeld land met een sterke economie en hoge levensstandaard.